Light Company

PRIVATE HOUSE 1

Siena, 2012

This house is located in the center of Siena, embedded in a system of terraced houses. The Milani studio carried out the renovation by creating a stairway that dematerializes itself being made of glass and steel. The priority element is Verticality and it characterizes the space. All of the structural elements such as stairs, load-bearing structures of glazed landings and mezzanines, are made in a single material, playing with volumes .

The interior furnishings have been designed to adapt and “be absorbed by the imperfections of the wall perimeter”. The furnishings follow the alignment of the staircase and have been realized in one material following a logic of interlocking volumes and monochromatic shapes.

Work

  • TECHNICAL DESIGN
  • CONSTRUCTIVE DESIGN
  • CONSTRUCTION SUPERVISION
  • LIGHT SCENES SETTING

CREDITS

Project: Arch. Andrea Milani
Collaborators: Annunziata De Comite
Photographs: Paola de Pietri